Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Friday, January 22, 2010

jahit menjahit

salam..
menjahit..satu-satunya hobi aku yang masyukk!!!... boleh la cover hobi2 yang x berapa nak masyukk!! tu kan..hahahaha. Sejak Batrisyia dan besar sikit ni, jahit pun dah kurang, dia dah pandai tutup plug mesin..kena tunggu mood dia ok atau tido dulu.

Jahit Tudung
skrg tengah gile jahit tudung plak. Aku dah try ala ariani dan scallop. nak try yang butang tapi mcm x sesuai jer aku rasa. Aku pantang nmpak kain lawa jer, tangan dah gatai2...moga2 aku tahan godaan..Amin..
Sebahagian dari koleksi aku punya
Jahit Manik

dah lama minat jahit manik ni, aku mula blaja kt internet dan mula tiru-tiru design otai2..hehehe. dah siap mmg puas ati, tapi nak meyiapkan fuhh!!... makan masa ooo. Tuan baju, aku tayang bajo ko yer..






Monday, January 11, 2010

hobi..hobi..hobi

rupanya aku nie ada banyak hobi. pantang tengok jer hal2 berkaitan kraf tangan ni, semangat berkobar-kobar. decoupage ni mmg dah lama minat tapi xde kesempatan nak buat. maka dengan cekal hatinya aku buat jugak walaupun baju banyak nk jahit..huhuhu..

alas cawan ni aku tampal decal jer, keras tangan pertama


yang bawah ni plak baru siap sapu gesso. lambatnya nak tunggu kering, x sabo nak tampal tisu



hasil yang dah siap tempek tisu, decoupage pertama aku yang tampal tisu..walaupun x cantik sangt, tapi aku suka sebab aku buat sendiri tau..





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...