Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, May 4, 2011

Edisi 4/2011

Assalamualaikum...
Edisi kali ini nak tunjukkan baju blouse yang saya jahit sendiri. Ala-ala baju kedah lebih kurang. First time jahit blouse sendiri dan Alhamdulillah..boleh dipakai jugak. Sebenarnya lagi cepat jahit blouse dari baju kurung, tapi yang lecehnya saya kena buat pola dahulu. Kebetulan ada buku panduan menjahit kebaya yang saya beli tahun 2009..dah dekat 3 tahun tapi x pernah nak cuba. Buku tu saya beli online kat website wanitamelayu. Jadi boleh la tiru-tiru kt part lubang tangan jer, part lain saya hentam.

Kenapa tiba2 nak buat blouse?? Sebab..baju kurung banyak dah tak muat..hehehe. Kononnya nak buat maternity blouse sendiri.

Kain yang telah dipotong

Untuk memudahkan kerja, saya guna kain cotton biasa. RM8/m beli di Nagoya. Memang senang nak potong, 3 jam je boleh siap jahit. Lepas ni kalau rajin nak cari kain viscose pulak, lembut sikit. Tapi..rajin ke? huhuhu...barut pun belum jahit lagi.

Cukup dulu untuk edisi hari ni..sambung lagi jika ada kelapangan..wassalam..

Baju yang dah siap untuk dipakai
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...