Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, November 30, 2011

Edisi 19/2011 (Kakak dan Adik)

Harini mood rajin nak bercerita, rehat jap..jap lagi sambung balik SPPB..hehehee

Pagi tadi Batrisyia nak pakai baju raya...rupa-rupanya baju belum basuh..alahai..sebab dia nak pakai jugak, terpaksa la pakai baju 2 tahun lepas...dengan kain yang senteng (betul ke ejaan ni), orang utara cakap kain singkat..baju pun agak dah ketat..sian kan, konon-konon umi tukang jahit...tapi baju anak...setahun 1 je.. Takpa la kak long, nanti umi rajin, umi buat yang baru yee...(umi janji ni)..

Kalau dah siap lawa-lawa mesti kena ambik
gambar dulu..pagi ni mood rajin nak ikat rambut..kadang2 sikit pun payah nak bagi..


Dalam kereta pun nak ambik gambar jugak...




Adik Najihah yang
pelik tengok umi dan kak long bising-bising dalam kereta..hhehehe..mood kurang baik, demam tak elok lagi..sian adik..

Wednesday, November 16, 2011

Edisi 17/2011 (Headband Batrisyia)


Lunch Time....

Harini tak balik masak..sebab en.suami tak balik..so malas la nak balik, karang tido pulak..

Apalagi..sambung la projek2 yang tak siap lagi...menjahit dalam gelap..huhuhu( ofis jimat lektrik). Akhirnya siap jugak sebelum lampu bukak...dah seminggu dok dalam drawer..

Agak-agak Batrisyia nak pakai ke? Besar saiz dewasa ni..hentam saja la..

Friday, November 11, 2011

Edisi 16/2011 (Cerita Semalam)





Assalamualaikum..


Projek felt kedua dah siap..headband untuk irdi..anah buah Siti Najihah..boring2 best gak buat benda ni..layan jee




Sempena kena pakai batik hari Khamis, so saya buat kek batik plak..hehehe..sebenarnya biskut marie ni dah dekat 2 minggu kat rumah. Cik Tipah bawak dari kampung konon2 nak buat tapi tak sempat...sebab dia buat kat kampung tak jadi. Konon-konon nak tengok la macammana saya buat...tapi terajar kek coklat plak makanya tinggallah marie itu tanpa dilayan..

sebabkan sayang biskut tu tak dimakan dan kebetulan Najihah tido awal, maka jadilah kek batik tersebut..




Batrisyia pun sibuk gak nak posing..layankan je..ala2 bernasyid sebab tengah selawat..huhuh

sekian...

Wednesday, November 9, 2011

Edisi 15/2011 (Hair Clip dan Key Chain)

semalam dan update, arini pun update blog lagi..hahahaa..makin rajin pulak. Memang la rajin, entry pendek-pendek jer..

Hair Clip dan Key Chain untuk baby Daania...dah 5 bulan baru nak bagi..sorry ye mama Shida..kita bersambung-sambung cuti..hehehe





Lepas ni ada lagi satu projek nak buat..tungguuu..

Tuesday, November 8, 2011

Edisi 14/2011 (Felt lagi..)

Assalamualaikum... harini pendek je, nak tunjukkan barang-barang kraf yang baru sampai. tengah gian nak buat kraf felt pulak. Agak2 bila la nak abis semua ni..kalau buat give away ada orang nak tak?





Thursday, November 3, 2011

Edisi 13/2011 (Tag Nama Tisya)



Tag nama untuk Batrisyia dah siap..simple je..abiskan bahan-bahan yang ada...



depan...


belakang....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...