Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, May 15, 2012

Heavy Cotton sudah kembali!!

Salam..
dua mingu lepas saja2 pi cuci mata kat Nilai. Niat asal nak tengok kain langsir, niat sampingan pulak nak cari heavy cotton. Dah lama memendam perasaan nak jahit beg kain..hehehe. 

Sampai kat Putra Walk, sunyi sepi je..rupanya banyak kedai dah tutup...tapi alang-alang dah sampai..jalan2 la jugak..

paling murah jumpa heavy cotton RM8/meter. Rasanya ok la tu kot, mungkin kualiti kurang sikit kot..sebab biasa tengok kat alam maya (internet)..belas2 RM jugak.

Pilih punya pilih ambik la beberapa design macam gambar kat bawah ni..dalam kepala dah pikir dah..macam2 nak buat..tapiii....mampukah saya??? huhu..




Projek pertama beg untuk Batrisyia ke Taska. Saya tengok tutorial kat internet je..lupa plak nak copy address. Satu malam boleh siap, sebab penerangannya sangat mudah..


 Siap potong kain

Dah siap rasa macam cantik plak..hahaha..puji diri sendiri nie.. So apakah projek seterusnya..tunggu..






Tuesday, May 8, 2012

Birthday Nur Alya Batrisyia


Ermmm...sudah lebih 2 bulan 5 hari baru nak taip entry pasal nie..maaf yer kak long Batrisyia.. Happy Belated Birthday Batrisyia!!
 
Kebetulan 03032012 adalah hari Sabtu, so kek diawalkan sehari sebab Sabtu Taska cuti.  Malam Jumaat Umi dah siap buat kek tapi tak sempat nak deco..dengan harapan sempat la deco time rehat Jumaat. Tahun ni takde dah kek coklat..tukar kek span pulak..

baru kuar oven

Malam tu jugak baru nak packing goodies untuk kawan2 Batriyia. Kebetulan mak dan adik2 ada kt rumah, so ramai la kakitangan yang menolong..TQ semua.. 

dah siap packing

Esoknya lepas ambik Batrisyia di Tadika jam 12.30 terus mulakan projek mendeko kek..bab ni yang agak sukar sebab setahun 2-3 kali je buat..macammana nak pandai..hehehe. Tengok jam dan pukul 2, alamak sempat ke ni, apalagi..kek pun jadi satu kaler je la..pink!! dengan bunga-bunga pun pink, bezanya ada tone je sikit..takpe2..tahun depan akan ada skill improvement kot..hehehe

 Dah siap!!! Tulisan tak cantik..

Sebab ramai ada kat rumah, so kena la beli kek lagi satu, takkan hantar ke Taska ja kan...orang kt rumah pun nak makan jugak..nak buat dah takde bahan..

Dengan baik hatinya Alang nak sponsor kek, so petang jumaat jugak cik Tipah pi beli kek...3 hari baru abis kek ni..


Untuk Batrisyia, Umi Sentiasa Mendoakan Yang Terbaik Buat Kamu!!







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...