Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, March 3, 2014

Happy Birthday Nur Alya Batrisyia

Assalamualaikum..
Hari ni Batrisyia dah 6 tahun...cepat betul masa berlalu rasanya..dah besar anak umi

Cerita pasal kek pulak..sebenarnya nak hantar kek ke tadika hari ini tapi dah tukar plan.
Petang Khamis teacher bagitau suruh bawak kek hari Jumaat sebab ada Birthday Celebration untuk Bulan Jan-Feb. Alang-alang boleh join sekali..meriah sikit katanya..

Jadinya balik rumah terus buat persediaan untuk buat kek..first time nak buat kek pelangi ni..cuak jugak takut tak jadi..kalau buat hari ahad boleh la try dulu..

Resepi saya dah google awal-awal..jadi terus print mana yang berkenan..saya pilih dari blog ini resepinya.

bila dah siap adunan..terus bubuh dalam loyang..agak2 jer..tak bahagi enam siap2 pun..ikut resepi atas tu boleh dapat 6 layer, tapi saya dapat 4 layer ja..xtau la salah apa..tengok tak bantat pun kek tu..sebab nak puaskan hati..satu layer jadi tester la..Alhamdulillah..rasa dah ok..layer ja tak cukup..

Makanya buat lagi satu adunan..nasib beli barang lebih..butter plak terpaksa ganti dengan margerin sebab tu ja yang ada..nasib kek masih ok

Batrisyia tak sabar nak deco keknya tapi sampai pukul 11 pun blom siap lagi..nak deco kena tunggu sejuk dulu kan..sampai tertido akhirnya batrisyia..takpe pagi esok sempat lagi..

Sementara tunggu adunan kedua..saya susun 4 layer yang dah sejuk tu..tak sabar nak tunggu hasil..hehehe




Akhirnya pukul 12 semua dah siap..biasa la..deco saya memang out la..saya bukan pakar..hehee



Paginya Batrisyia buat sentuhan terakhir..tabur 'heart' katanya..tadaa..dah boleh bawak pergi school


HAPPY 6th BIRTHDAY BATRISYIA!! Semoga menjadi anak yang solehah dan berjaya di dunia dan akhirat..May Allah S.W.T Bless Us Forever. Umi, Abah and Adik always LOVE u....Ameenn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...