Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, May 11, 2010

Nilai 3, Negeri Sembilan

Minggu lepas kami ke Nilai 3 cari kain untuk Cik Pah. Jalan punya jalan, terjumpa plak kain heavy cotton RM10/meter. Aku ambik 2m nak buat alas meja dan lagi 1m nak try buat beg. Sampai rumah nyesal lak x ambik lebih, kan boleh buat sarung kusyen.

Dah lama teringin nak buat..ni la hasilnya...Beg ni dah bagi pada Cik Pah untuk di letak telekung. Sebelum ni guna plastik barang je katanya..

Beg jerut tu untuk letak kain telekung. Yang sebelahnya aku namakan beg hulu-hilir. muat letak botol susu, purse, hp dan kunci.


Monday, May 10, 2010

Anak Tudung Syria

Salam Semua...

beberapa minggu lepas aku ada buat anak tudung untuk g-ja lagi. Aku pun teringin gak nak pakai, tapi x sesuwei ngan muka..kembang setaman jadinya.




Pinggan kt bawah ni pulak aku beli kt Romantika, Kajang. RM1 jer, so balik umah terus tampal tisu..cat belum kering aku dah ambik gambo..x sabaq betoi

Sebenarnya banyak lagi botol dan bercat, tapi tisu lak xde..x sempat nak shopping lagi. Tunggu masa kurang sibuk sikit.




Friday, May 7, 2010

Masa Tidak Menunggu Kita...

Salam Semua..

Rasanya dah lama x update blog ni. Sibuk dengan kerja yang x siap2. Cepat sangt rasanya masa berlalu, baru je Isnin..arini dah Jumaat. SAbtu dan Ahad lagi la cepat... dah Isnin semula. Peredaran masa yang x akan menunggu kita, sedar2 dah masuk bulan Mei. Banyak pulak mukadimahnya, sebenarnya nak cakap aku dah x berapa ada masa nak layan hobi..hahaha. Nak menjahit kena tunggu Tisya tido dulu dan skrg dia dah pandai tido pukul 12 malam, jawabnya aku pun tumpang tido la jugak. Xpe la.. anak didahulukan, hobi diutamakan (boleh ker camtu?)

Sambil2 mencuri masa, dapat jugak aku buat benda kt bawah ni. Casing untuk hp dan pendrive comel aku (subsidi punya..). Casing hp dah bagi kt pizah. Ada lagi satu dah bagi kak am tapi gambar xde. pendrive tu boleh disimpan dalam casing yang ada nama is tu. Belakang is tu ada perkataan ma. Aku tambah key chain love kasik nampak gempak sikit...(huhuh perasan sendiri)

Yang ni untuk Pizah. Dia suruh aku buat pija, tapi jadi PJA jer..hahaha..jgn marah



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...