Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, January 22, 2013

HOMEMADE DRESS

Assalamualaikum...

Akhirnya berjaya jugak buat gaun untuk anak-anak umi. Gaun yang sangat simple utk percubaan pertama..InsyaAllah, akan dinaiktaraf pada masa akan datang...(harap2 rajin la)..

sebenarnya kain yang digunakan adalah kain recycle dari kawan-kawan yang tempah baju. sekarang ni ramai pulak yang suka tempah kain cotton , so pucuk dicita ulam mendatanglah..hehehe..walaupun  kain lebihnya sebesar saiz A4, tetap jugak disimpan...dah penuh sekotak..tunggu rajin nak buat je..

inilah hasilnya...setelah diphotoshopkan...tetiba rajin plak nak edit walaupun tak pandai..sebab ada cikgu kat sebelah yang pandai sangat photoshop..tima kasih na..


baju kakak

baju adik

Thursday, January 17, 2013

Tempahan Barut

Dua bulan lepas dapat tempahan jahit barut dari seorang kawan..sebenarnya lebih kepada jual kot sebab kain saya yang carikan. 

kawan saya ni nak 10 helai, so saya buat 2 jenis kain, guna kain cotton flannel dan kain cotton biasa..dan warna dia nak putih jer...ikut hati nak jer buat yg ada corak2..

Part tali pulak, saya buat tali sendiri dan juga tali yang dah siap (mcm reben kain). pendapat saya, tali sendiri lebih kukuh dan senang basuh tapi leceh la nak buat..hehehehe

Alhamdulillah, dapat siapkan dalam bulan Disember tahun lepas...jom tengok..sapa nak angkat tangan..(hehehe...tetiba pulak)


 cotton flannel tali reben kain

  tali jahit sendiri..

cotton biasa


Gambar kat bawah ni pulak dinamakan diaper stacker..time rajin menggoogle, terjumpa dan terbekenan..so terbuat lah jugak. buat simple ja..konon-konon nak try dulu, pastu nak buat besar sikit..tapi sampai harini dok kecil tu jer la...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...